Norsk Araberhestforening

 
  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Norsk Araberhestforenings formål

fra vedktekter kapittel 1 paragraf 2.
NAHFs formål er å ivareta og legge forholdene til rette for avl og bruk av fullblodsarabere. Aktivt arbeide for å bevare rasen ut ifra rasestandard og bruksegenskaper. Arbeide for riktig behandling av hest og for at aktiviteter med hest drives i verdige former. Likeså legge muligheter og forhold til rette for medlemmene for aktiviteter med hest.

Agenda årsmøte

E-post Skriv ut PDF

Her finner du agenda og vedlegg til årsmøtet. 

Agenda

Vedlegg

 

Hingster tilgjengelig for avl

E-post Skriv ut PDF

Hei. Vi ønsker å samle alle hingster som er tilgjengelig i avl i på en felles liste. Listen vil gå fra år til år og tanken er at hoppe-eiere lett kan finne hvilke hingster som tilbys, samt at hingste-eiere kan presentere sin hingst. Det er gratis å få sin hingst presentert på listen.

Nedenfor følger en liste over informasjon det er aktuelt å ha med på listen i tillegg til stambokinfo, eier/hingsteholder og kontaktinformasjon til dem.

Kåringsresultater
Utstillingsresultater
Resultater fra ulike brukskonkurranser
Avkom og ev resultater
Teststatus for genetiske sykdommer. Dette må oppgis
Røntgen
Andre dokumenterbare prestasjoner

Det er fint om pris oppgis, men dette er valgfritt

Vi vil ha bilde av hingsten, oppstilt fra siden, som viser hele eksteriøret. Det er mulighet til et ekstra bilde utover dette.

Fyll ut skjemaet her med informasjon og send til  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen  sammen med bilde(r).

Sist oppdatert ( onsdag 20. februar 2019 14:48 )
 

Araberhestcup 2018

E-post Skriv ut PDF

Da er midlertidig resultatliste publisert under fanen araberhestcup, eller klikk her for å komme direkte dit. 

 

Bohus Cup 2018

E-post Skriv ut PDF

Invitasjon til Bohus Cup 2018 kan lastes ned her

 

Innstramning om krav til hestepass for føll som reiser som føll ved foten

E-post Skriv ut PDF

Informasjon fra Mattilsynet.

EU-kommisjonen har kommet med en avklaring om tolkning av bestemmelsene for identifikasjon av hestedyr ved reiser mellom EØS-land. Hestepassforordningen, som er gjennomført i forskrift om identifikasjon av hestedyr, gir et unntak som gjør at ikke avvendt føll («føll ved foten») kan flyttes sammen med hoppa uten at føllet har eget hestepass (artikkel 23, punkt 2), bokstav c)). EU Kommisjonen har presisert at dette unntaket kun gjelder nasjonale forflytninger og ikke reiser mellom EØS-land.

Dette betyr at alle hester som flyttes til/fra et annet EØS land må være identifisert med hestepass, uansett alder og uavhengig av om føllet reiser som «føll ved foten».

I tillegg skal fortsatt alle hester som flyttes til/fra et annet EØS-land ledsages av en helseattest. Dersom føllet reiser som «føll ved foten» kan hoppe og føll føres på samme helseattest dersom de utgjør en forsendelse. Unntaket fra kravet om helseattest for konkurransehest som flyttes mellom Norge, Sverige, Danmark og Finland ihht. Nordisk avtale om forenklet grensepassering gjelder fortsatt.

Dette medfører at både føll og hoppe må ha hestepass når hopper med føll ved foten reiser til annet EØS-land for bedekning i føllbrunsten.

Denne informasjonen er videreformidlet til alle Mattilsynets avdelinger og Tolletaten. Svenske og danske myndigheter er iferd med å gjennomføre de samme endringene i henhold til avklaringen fra EU Kommisjonen.

 

Kommende hendelser

Ingen hendelser

pornfiles